Sunday 2 November 2008

Tips για Σκληροπυρηνικούς..από έναν παλιό!!

Θύρα 3, όνομα βαρύ κι ασήκωτο. Μια παράδοση, ένας ζωντανός θρύλος που πέρασε από γενιά σε γενιά και παραμένει στυλοβάτης και άξιος υπερασπιστής των συμφερόντων της ιδέας που τόσο ένθερμα στηρίζει. Πάνε όμως τα χρόνια τα παλιά, τα αξέχαστα, που μόνο και στο άκουσμα του ότι ερχόταν η Θύρα 3, φόβος και ρίγος διαπερνούσαν τα κορμιά τόσο των εχθρών όσο και των ιδίων των απλών Αελιστών.

Ποιός ξεχνά άραγε το τρέξιμο που έκαναν τόσοι και τόσοι εχθροί μέσα στην ίδια τους την πόλη? Ποιός ξεχνά τους απολλωνίστες που κρύβονταν πίσω από τους τοίχους του Τσιρείου μέχρι να περάσει η μεγάλη πορεία του Συφαέλ? Ποιός ξεχνά τότε που οι παλιές καραβάνες του Συφαέλ περίμεναν τους αποελίστες να περάσουν πίσω από την Ανατολική και τους ξεγύμνωναν και τους έπαιρναν τα εισητήρια? Αλλάξανε όμως οι καιροί.... Ειλικρινά μερικές φορές δεν μπορώ καν να κοιτώ κάτω στην Θύρα 3. Νιώθω να σιγοβράζω από μέσα μου, βλέποντας αλλά κυρίως....ΜΗ ακούοντας. Δεν είχα συνηθίσει να βλέπω το γήπεδο εκκλησία βλέπετε. Σαν πιο παλιός έζησα πολλά στο κομμάτι αυτό της Ανατολικής. Κανένας αντίπαλος δεν ακουγόταν απέναντι, όλοι αναιξεραίτως έβγαζαν φωνή....μα μια φωνή, αφού αλλιώς θα έτρωγαν της χρονιάς τους και θα έφευγαν με τις κλωτσιές για τα άνω διαζώματα.

Δεν κατηγορώ τα παιδιά που διαχειρίζονται το σύνδεσμο για όνομα του Θεού. Αντιθέτως τους γνωρίζω και προσωπικά και πραγματικά σέβομαι την δουλειά που κάνουν και τις ώρες που αφιερώνουν. Εξού και το σημερινό κείμενο. Ο Κωστής, ο Λούης, ο Φύτος και τα άλλα παιδιά, δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Γι' αυτό βάζω κάποιες παραμέτρους και κάποιες ιδέες ούτως ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς λίγο με τη σειρά μας για να καλυτερέψουμε την εικόνα της κερκίδας μας.

  • Η Θύρα 3 δεν είναι όποιαδήποτε Θύρα. Όταν έχετε σκοπό σας να πάτε εκεί, να ξεχάσετε το κάθισμά σας. Κανένας δεν κάθεται για κανένα λόγο, όποιο κι αν είναι το σκόρ.
  • Οι συνδεσμίτες δεν κοιτάνε το παιχνίδι και ούτε τους νοιάζει το αποτέλεσμα στο γήπεδο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι ο "άσσος" της κερκίδας και τίποτα άλλο.
  • Δεν ξεκινά κανένας να λέει σύνθημα από μόνος του, εχτός κι αν το αρχίσει ο εκάστωτε οργανωτής.
  • Ο οργανωτής θα έπρεπε να ήταν κάποιος μεγάλος σε ηλικία που να έχει επιρροή σε όλους τους οργανωμένους.
  • Μην κολλάτε ο ένας πάνω στον άλλο, και μην συμμαζεύεστε όλοι προς το κέντρο της Θύρας.
  • Όταν ακούτε "πάνω τα χέρια" τότε σφαίρα τα χέρια πάνω. Ούτε νωχελικά, ούτα αχ ούτε ουφ.
  • Ένα σύνθημα έχει την αρχή του και το τέλος του. Γι' αυτό το λέμε ολόκληρο και πάνω από τρείς φορές τουλάχιστον με το ίδιο πάθος.
  • Παρά να βιαζόμαστε να τα πούμε όλα, καλύτερα είναι να βγάλουμε το παιχνίδι με 3-4 συνθήματα αλλά να φωνάζουν όλοι με πάθος.
  • Ηλικίες 8-14 απαγορεύονται στη Θύρα. Πείτε με οπισθοδρομικό πείτε με ότι θέλετε, οι μιτσιοί δεν είναι έτοιμοι για την Θύρα 3. Καλύτερα 300 άρρωστοι να βγάζουν φωνή παρά 1000 μυξιάρικα να σαλιαρίζουν και να κάνουν πασαρέλα στην κερκίδα.

Δεν ανέχομαι από κανένα απολλωνίστα να βγάζει γλωσσίτσα μέσα στην πόλη μου. Ναι έχουν ξεφύγει, έβγαλαν κάποια πολύ ωραία συνθήματα, ναι κάνουν ωραίες κερκίδες. Γιατί? Γιατί φοβούνται πρωτίστως αυτούς που τους οργανώνουν και γιατί όταν τους πουν Α αυτοί κάνουν Α και όχι Β.

Ιδέες υπάρχουν πάρα πολλές από πολλά παιδιά και οι οποίες δεν κοστίζουν ακριβά. Πόσο δύσκολο είναι να δώσεις μαρκαδόρο και χρώμα σε 20 άτομα και να τους δώσεις και ένα πανί και να τους πεις φτιάξε μου σ' αυτό το πανί κάτι ωραίο, κάτι κίτρινο, κάτι μπλέ ότι να'ναι. Ξέρετε πως θα φαίνεται η κερκίδα μας με 20 πλακάτς και 20 σημαίες? Ανεπανάληπτη, και ολοκίτρινη πάν' απ' όλα. Δεν θέλω να απογοητεύσω μερικούς αλλά η αναρχία και η αταξία που επικρατεί μέσα στην Θύρα 3 πρέπει να εκλείψει. Αυτά και θα επανέλθω λίαν συντόμως.

Ένας παλιός συνδεσμίτης.

1 comment:

Anonymous said...

file simfono apolita mazi sou,iparxoun fores pou den akougonte sto pano diazoma ke ayto ine gegonos.omos thelo na po kati ke na moy pis an simfonis.esis oi palioi sindesmites den prepi na katheste pano.pigenete kato sinaxete ta pedia(px sto emixrono)ke axigiste toys kapia pragmata.mono esis mporite na to kanete ke to xero giati olokliri thira 4 antimetopizi to idio provlima ke to exoyn analabi i sindesmi prospathontas na to lisoyn me ti boithia ton pio palion