Wednesday 16 September 2009

Αφιέρωμα: Από την δεύτερη στην τρίτη...

(...συνέχεια από φόρουμ www.ael-limassol.net)

2005-2006: Τρίτη αγωνιστική και αντίπαλος για την ομάδα του Πράσνικαρ ο Εθνικός στο Δασάκι. Όπως θα έχετε ήδη προσέξει, τίποτα δεν είναι τυχαίο μιας και με την ομάδα του χωριού, παίζουμε σχεδόν για δέκα χρόνια κατά τις πρώτες 3 με 4 αγωνιστικές. Το αποτέλεσμα 0-0 σε ένα ανούσιο παιχνίδι, που απογοήτευσε τους 1000 περίπου φιλάθλους που παρευρέθησαν για να το παρακολουθήσουν.

2006-2007: Έψαχνε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ και με αντίπαλο τον Απόλλωνα τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα. Φιλανιώτης και Παπάς τέθηκαν από νωρίς εκτός πλάνων κι έτσι τα σχέδια του Ορφανίδη δυσκόλευαν ακόμη πιο πολύ. Μίλησε όμως η γαλαζοκίτρινη ψυχή. Νίκη της ΑΕΛ με 2-4 σε ένα αξέχαστο παιχνίδι. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε νωσρίς με 2-0 με τα τέρματα των Κορολόφσκι και Χαουάρ. Εκεί που τα πράγματα έδειχναν χαμένα απέναντι στον πρωταθλητή, ήλθε η μείωση του σκόρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιοβάνοβιτς. Αυτό ήταν. Η μηχανή πήρε μπρος στο δεύερο ημίχρονο. Γκίμπρο και Τσόροβιτς (2) τα υπόλοιπα γκόλ, έστειλαν τους χιλιάδες τρελούς στα ουράνια, αποκαθιστόντας την τάξη για το ποιός είναι το αφεντικό στην πόλη.

2007-2008: Συνέχεια στις νίκες ήθελε να δώσει η ΑΕΛ μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όμως τα διάφορα εξωαγωνιστικά προβλήματα δεν άφηναν κανένα να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Μεταξύ των δυο αυτών αγωνιστικών, μεσολάβησε η ομαδική παραίτηση της διοίκησης Ηροδότου, αφήνοντας ουσιαστικά ακέφαλο ένα ήδη άρρωστο σωματείο. Αντίπαλος η ΑΕΚ στο ΓΣΖ. Σκόρ 2-2, με την ομάδα μας να κάνει ό,τι θέλει το πρώτο μισάωρο προηγούμενη με 0-2 με δύο γκόλ του τρελού Κολομβιανού Καστίγιο, ενώ η ΑΕΚ ισοφάρισε με τους Χρίστου και Κίνγκσλεϊ. Δικαιούταν πέναλτυ η ΑΕΛ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πράγμα που παραδέχτηκε και ο αρχηγός της ΑΕΚ Μηνά σε μια ένδειξη Fair Play.

2008-2009: Το 3 στα 3 ήταν ο μοναδικός στόχος της ομάδας μετά τα νικηφόρα αποτελέσματα επί Απόλλωνα και Ατρομήτου. Αντίπαλος, το Αποέλ στο ΓΣΠ και συντριβή με 4-0. Το γνωστό σκηνικό παρακολούθησαν οι φίλοι της ομάδας μας που ταξίδεψαν στο ΓΣΠ, με μια ΑΕΛ αγνώριστη και με τάσεις φόβου και κατωτερότητας όποτε αγωνίζεται στο γήπεδο αυτό. Οι ποδοσφαιριστές μας κατάφεραν να μετατρέψουν το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο. "Για να γίνουμε μεγάλη ομάδα πρέπει να ερχόμαστε στο ΓΣΠ και να παίζουμε σαν τέτοια" δήλωνε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στέλνοντας μήνυμα ανασύνταξης για τη συνέχεια.

No comments: